Burn-in

BLOG: Wat is een burn-in?

Het Nieuwsblad publiceerde vandaag een zeer boeiend artikel over “burn-out” en “burn-in”, het is op dit laatste dat wij vandaag vooral de aandacht willen vestigen. Wat in dit artikel gezegd wordt is iets wat wij dagelijks ondervinden. Mensen blijven werken ook al voelen ze zich niet goed, de productiviteit is al fel gedaald en de motivatie helemaal zoek. Burn-in is een zeer gevaarlijk fenomeen, maar er hangt voor alle partijen: werkgever, werknemer én de ziekenfondsen vooral een erg hoge en dikwijls dubbele kost aan vast. Deze kan soms gedeeltelijk en soms zelfs geheel vermeden worden.

Als iemand worstelt met een burn-in heeft die dikwijls al medische begeleiding nodig en dikwijls lopen die kosten vooral al aardig op. Dit gaat van dure onderzoeken zoals scans, of veel sessies bij een kinesist om onverklaarbare pijnen te behandelen en toch maar te achterhalen wat er medisch aan de hand is. Deze medewerker kan al lang niet meer optimaal presteren en de kosten zijn al duidelijk aanwezig. Korte afwezigheden, werk dat blijft liggen of niet goed afgeleverd wordt. In deze fase is er al sprake van kosten voor alle betrokken partijen. Daartegenover staat minder productiviteit en minder kwaliteit.

Helaas wordt deze fase zeer dikwijls afgerond met een burn-out en volgt er dan een zeer lange afwezigheid, met weer hoge kosten voor alle betrokken partijen én de vraag of iemand terug kan integreren na maanden thuis zitten. Ook al gedacht aan het effect op de collega’s die achterblijven en die in zeker 75% van de gevallen het werk erbij moeten nemen ? Daar schuilt al het volgende risico op problemen !

Aandacht voor iemand die worstelt met een “burn-in”, meer preventief werk is een absolute must, want een burn-in die tijdig en op de juiste manier aangepakt wordt hoeft geen ernstige “burn-out” te worden! Mensen moeten zich veel bewuster worden van hun talenten, hun passies en de dingen die hen energie geven en moeten ook heel goed hun energievreters kennen, de dingen die hen veel energie kosten, die ze dag in dag uit soms met tegenzin doen, of waar ze mee worstelen om de job rond te krijgen.

Denk niet dat dit beperkt blijft tot de categorie werkende mensen, helaas worden wij meer en meer geconfronteerd met kinderen en jongeren die al worstelen met een burn-in, net omdat ze niet bezig zijn met wat ze graag doen. Een foute keuze op school bijvoorbeeld. In onze maatschappij waar van op de schoolbanken iedereen in kastjes geduwd wordt is het risico daarop ook veel groter. Ik hoef niet te zeggen wat de gevolgen zijn van dergelijke situatie, als die al ontstaat in de schooltijd. Op termijn is dit zeer problematisch.

On-y-go begeleid bedrijven én particulieren (volwassenen, jongeren en kinderen, bij dit proces). Als u wil weten wat wij voor u kunnen doen en hoe u als bedrijf maar ook als particulier veel geld en problemen kan besparen, neem dan zeker vrijblijvend contact op via hello@on-y-go.be of 0486432985, wij geven u met veel plezier alle nodige informatie.

Bron foto: jobat.be

Bron artikel: jobat.be / nieuwsblad.be

Posted in Nieuwsberichten.