Assessment?? Pro’s vs cons!!

https://www.thehrdirector.com/the-pros-and-cons-of-having-pre-employment-tests-in-the-recruiting-process/?fbclid=IwAR2kE6p8uSSLzKCEhd7iSc33vRx0uORCLchKwcmPa7HQ9n-sAEFPInPK4b4

 

Dit artikel omschrijft volgens ons perfect wat de pro’s en con’s van een assessment ‘voor’ aanwerving zijn.

Deze testen zijn zeer waardevol op voorwaarde dat je ze aanvullend aan een goed gesprek gebruikt. Ik hoor wel eens, …ja maar…ze zijn maar een momentopname, maar dat is een gesprek met een kandidaat ook, geloof me. Maar indien je beiden aan elkaar koppelt en over voldoende interviewtechnieken en -ervaring beschikt kan je een heel correct en volledig beeld bekomen van de persoon die je wil aanwerven of coachen. Hoe ik dit weet is door jarenlang te werken met diverse testen en ontelbaar veel interviews achteraf te toetsen aan wat ik als testresultaat zie.

Bij On-y-go kan je terecht voor loopbaancoaching, stress- en burn-outcoaching, verliescoaching en kindercoaching. En met uitzondering van de kindercoaching hanteren wij bijna altijd de combi test en gesprek. Overigens zijn de testresultaten ook een ideale tool om een aantal zaken eenvoudig toe te lichten.

De afgelopen maanden hebben wij ons verder verdiept in de TMA methode, de komende periode zullen we hier zeker meer info over posten, maar de resultaten zijn geweldig en we zijn super enthousiast om hier verder mee aan de slag te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik, dankzij mijn mentor @Mieke Ten Have van @MetDavid nog veel meer kan leren over deze boeiende methode.

Neem zeker alvast een kijkje op de website van TMA, www.tma.be of contacteer ons via hello@on-y-go.be of 0486/432985

Posted in Nieuwsberichten.