Burn-out

Burn-out, maatwerk als medicijn?

Enkele dagen geleden zagen wij het artikel “7 op 10 werkgevers zien maatwerk als medicijn tegen burn-out” verschijnen op de website van Jobat.

On-y-go wil daar toch graag enkele dingen aan toevoegen. In bijgevoegd artikel kan je lezen hoe belangrijk de juiste aandacht voor burn-out is, maar ook dat dit reeds begint bij de aanwerving van een medewerker. De juiste match met het bedrijf qua cultuur, visie en verwachtingen is stap 1 en bijna even belangrijk als beschikken over de juiste competenties.  Is deze eerste stap niet volledig juist, dan heb je op dat moment soms al de basis voor een latere problematiek.  Het belang van “talent management” bij aanvang van de tewerkstelling, een stresspreventie-beleid dat goed opgevolgd wordt, een goede opvolging van afwezigheden én de re-integratie in het bedrijf na langdurige afwezigheid zijn voor zowel werknemers als werkgevers dé stappen die cruciaal zijn om tot een succesvol resultaat te komen.

Wat kan On-y-go voor u doen in burn-out-preventie?

On-y-go kan uw organisatie helpen in het uitwerken en vooral integreren van een anti-stress en anti-burn-out beleid. Excessieve afwezigheden binnen de onderneming kosten aan de werkgevers handenvol geld. Ziekteverzuim en burn-out is nu eenmaal een probleem waar heel veel bedrijven mee kampen!

Wenst u informatie over wat wij voor u kunnen betekenen neem dan vrijblijvend contact op met ons, wij staan u graag bij en bieden u advies op maat van uw bedrijf!

Posted in Nieuwsberichten.