BLOG – Herstel na burn-out

https://www.happinez.nl/groei/drie-inzichten-sarah-domogola-kreeg-burn-out/

1/ Iedereen die naar een coaching sessie komt zal dit kunnen bevestigen, elke keer vraag ik hen te blijven oefenen op het denken, voelen, spreken en handelen dat op één lijn moet zitten en dikwijls kost het in het begin heel veel moeite om deze zo belangrijke oefening te kunnen doen en te durven voelen wat er achter een gedachte, een handeling of uitspraak zit. We zijn het soms verleerd om bij dat gevoel stil te staan en handelen of spreken bijna op ‘automatische piloot’.

2/ Verbinding met de elementen is minstens even belangrijk. Back to basics noem ik het meestal en geloof me, het doet wonderen ! Het is bovendien heel eenvoudig om te doen want de mogelijkheden zijn talrijk en meestal vlak bij ons, zonder dat we ze nog opmerken, voelen, ruiken, horen of zien. Ga uitwaaien aan zee, sta aan de boord van het water en voel het zand tussen je tenen of werk ik de tuin of in de keuken. Steek ankertjes in je zak die je kan vastnemen als je in je herstel paniek voelt of als je even behoefte hebt aan iets tastbaars. Het zal je om je eraan herinneren dat we deel uitmaken van een oneindig groot geheel, waar we altijd op kunnen terugvallen en dat ons zoveel geeft, zomaar !

3/Verleg je perspectief, blijf niet stilstaan bij ‘de vraag: wat nu?’ of ‘hoe snel geraak ik hieruit?’ of ‘hoe kan ik zo snel mogelijk mijn leven weer oppakken?’ ! Je zal je waarschijnlijk heel snel realiseren dat deze houding niet echt werkt. Leer meer over jezelf in deze fase, zie het als een geschenk dat je hiernaar op zoek kan gaan en neem die tijd om jezelf te ontdekken, want het is de meest boeiende reis die je in je hele leven kan maken en het pad zal je veel dichter bij je authentieke ik brengen !

Wil je meer info over onze methode, we geven je graag meer toelichting. Contacteer ons via hello@on-y-go.be of via 0477/187711 of 0486/432985

 

 

Posted in Nieuwsberichten.